19 Şubat 2013 Salı

PRATİK WAFFLE TARİFİ

   Hem kolayca yapabileceğiniz hemde cocuklarınaza daha sağlıklı bir şekilde yedirebileceğiniz bir tariftir. Belçika mutfağının en çok sevilen hamurlu tatlılarından biridir. İlk aklınıza gelen soru waffle makinesi olmadan nasıl yapılacağı, evde her hangi bir tavayla aynı görüntüyü vermese de fakat zaten üzerine koyacağınız malzemelerle zaten görünmeyecek olan waffle'ı aynı lezzet de rahatça yapabilirsiniz.

 Waffle hamur malzemeleri :  2 tane yumurta, bir çay kaşığından az tuz,  1.5 su bardağı kadar un, 1.5 su bardağından az süt,  kabartma tozu vanilya birer paket,  1 yemek kaşığı şeker                

Waffle çikolatası: Evimizde bulunan herhangi bir ekmeğe sürülen (ben nutella kullanıyorum)çikolatalardan birini kullanabilirsiniz. isteğe bağlı üzerini süslemede kullanacağınız çikolatayı ise marketlerde satılan bitter yada sütlü çikolataları benmari usulu (cam bir kaseye çikolata konulur, bu kasede kaynayan suyun üzerine yerleştirilir eriyinceye kadar bekletilir.) eritip waffle nızı süsleye bilirsiniz.

evinizde kolayca yapabileceğiniz waffle tarifi
Birde meyveler kendi zevkinize göre meyveler kullanabilirsiniz. Benim önerim muz, çilek, portakal,kivi.

Waffle hamurunun yapılışı: yumurtaların sarısını bir kaseye beyazlarını çırpma kabına alıyoruz. beyazlarına vanilyayı da ekleyip önce düşük hızda sonra yükselterek 3 dk  kar haline gelene kadar mikserle karıştırıyoruz. Sarılarının olduğu kapta sütü, kabartma tozunu,tuzu,şekeri çatalla karıştırıyoruz.Ardından azar azar unu karışıma karıştırarak ekliyoruz. Bu çok önemli unu yavaş yavaş ekleyelim ki hamurun içinde un topları oluşmasın. Tahta kaşık yardımıyla kar haline getirdiğimiz karışıma ekleyip iyice karıştırıyoruz. İşte hamurumuz hazır bunu buzdolabında 2 gün kullanabilirsiniz. Bir tavayı (krep tavası olabilir)ocakta biraz ısındıktan sonra üzerine hamuru (fazla koymayın ince bir tabaka olsun)döküp yayarak önce bir tarafını daha sonra diğer tarafını pişirin. Çikolatasını sıcakken sürün meyvelerinizi koyun üzerine arzunuza göre fındık,ceviz,hindistan cevizi, fıstık,boni bon koyup en üste de erittiğiniz çikolata ile süsleyip afiyetle yiyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.