10 Mart 2013 Pazar

BEYAZ ETLİ TAVADA TARİFLER

                         KÖRİ  VE ANANASLI  TAVUK

   Yapılışı 20 dakikanızı alacak kısa süreli kolay tariflerden biri köri tavuk. Misafirlerimize ikram edeceğimiz yemeklerde gösteriş olsun, lezzet olsun, sunum olsun birde ilginçlik olsun ama dimi.  Ananas herkesin mutfağında olan bir meyve değil ama bu yemeğin gösterişi de ondan geliyor. İsterseniz ananasın yerine ayva,kabak yada havuçla da yapabilirsiniz.  
Malzemeler:                                                                            
500 gram kuşbaşı tavuk eti                                            1 tatlı kaşığı köri                   1 çay bardağı süt
2 çorba kaşığı margarin (tereyağ)                                   1 çay kaşığı tuz                     3 dilim ananas
1 çorba kaşığı un                                                           1/2 çay bardağı krema

Yapılışı:
Bit tavanın içine yağınızı koyun,eridiğinde kuş başı doğranmış tavuğunuzu ilave edin, 5 - 10 dakkika sote yapın. Tuzu, kareler halinde doğranmış ananası,köriyi ve unu serpiştirin. 3 dakika sonra çabuk çabuk karıştırarak sütü ekleyin, kaynamaya başlayınca kremanızıda ekleyip ikram edebilirsiniz.                                                                  

    BADEMLİ  TAVUK ( galeta unlu yumurta püresi eşliğinde)

   Malzemeler: 
1 tane tavuk                                    50 gr badem içi (1 çay bardağı kadar)                 tuz,karabibe
1 tane soğan                                    tavuk suyu (su)                                                   2 yumurta  
1 diş sarımsak                                  3 çorba kaşığı margarin                                     2 çorba kaşığı galeta un 
1 defne yaprağı                                4 çorba kaşığı zeytin yağı                                   1 tatlı kaşığı zerdaçal
un

Yapılışı:
Tavuğu parçalara bölün (tavuk göğsünü doğrayıp yada but ile de yapabilirsiniz). Bir tencereye 2 çorba kaşığı margarin ve zeytin yağını koyup hafifçe kızdırın. una bulamış tavuk parçalarını tencereye atın. Ara sıra çevirerek, her tarafı pembeleşinceye kadar kızartın. kıyılmış soğanla sarımsağıda katıp tekrar karıştırın. soğanla sarımsak kavrulunca üzerini örtecek kadar sıcak tavuk suyunu ( yada sıcak su) ilave edip,tuzunu biberini defne yaprağını dda ekleyip üzerini kapatıp 35 - 40 dakika kadar pişirin. İçinden defne yaprağını çıkarın.İçine  ılık tavuk suyunda yada suda eritilmiş zerdeçal ile ince ince kıyılmış bademi ekleyin. tavuk pişince ateşten alıp servis tabağına boşaltın.

Galeta unlu yumurta püresi:
2 haşlanmış yumurtayı iyice kıyıp tel süzgeçten geçirin.Yumurtaları iki çorba kaşığı galeta unu (kurutulmuş ekmek tozu) ile birlikte bir tavaya alın. 1 çorba kaşığı margarin ve 1 çorba kaşığı sıvı yağ ile yumurta karışımını yüksek ateşte sote edin. Servis tabağındaki tavukların üzerine bir miktar kıyılmış maydonuz serpin, üzerine de galeta unlu yumurta püresini gezdirerek dökün.
Afiyetler olsun....



 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.