15 Mayıs 2013 Çarşamba

Limonata Tarifi

Buz gibi naneli limonataya ne dersiniz? Limonatanın ev yapımı içeçeklerin  içinde yapması kolay ve en vitaminlisi olduğunu bilmeyen yoktur. Tabi bu gıda sektörünün  dikkatini çekip işe koyulmaları ile katkı maddeli ürünler evlerimize meyve suyu gibi sinsice girmiş vitamin beklentimizi sıfıra indirmiştir. Organik sebze meyve zamanla hayale dönüşecek gibi neyse bu konuda her anne gibi kaygılarım çok, iyisimi elimizden geldiği kadarıyla zamanında tüketelim sebze ve meyveleri. Limonataya bayılırız ailece bir de nane olunca off off buz gibi değmeyin keyfimize...
Limonata şurubu çok kolay ve çabuk yapılıyor, sadece ılıması için biraz bekleyeceksiniz. Emin olun içinde ki o taze nane ile mis gibi kokusuna dayanamayıp bizim gibi limonatanın soğumasını beklemeden buzları atıp hemen mideye göndereceksiniz. 
İçine kendi bahçemizden taze taze kopardığım nanelerden de koyunca acayip güzel bir kokusu oldu. Sevdiklerinize mis kokulu, pırıl pırıl, sağlıklı ve o güzel ellerinizle yaptığınız limonatanızdan ikram edin. 

Limonata malzemeleri:

8 tane limon suyu
8 limondan 4 tanesinin kabuğunun rendesi
1 bardak su 
1,5 bardak şeker
1 avuç nane

Kolay Limonata tarifi:

Bir tencereye yıkadığınız limonlardan 4 tanesinin kabuğunu rendeleyin. 
Yine tencerenin içine 8 limonun suyunu, şekeri ve 1 bardak suyu koyup bir taşım kaynatın. En son soğumaya bırakırken içine avuç içlerinizi birbirine vurarak ezdiğiniz ( resimde paylaştım bu şekilde yaparsanız nane daha yoğun bir aroma katacaktır) naneleride atın. 
Limonata şurubu soğuduktan ve süzdükten sonra istediğiniz ölçüde su koyup limonatayı hazırlayabilirsiniz. 
Bu arada söylemeden geçemem sunumu oğluşumla birlikte hazırladık çiçekler onun fikriydi.


limonata yapımı

kolay limonata tarifi

limonata tarifi

taze nane

4 yorum:

  1. Yanıtlar
    1. Selma buralar iki hafta kadar yaz havası yaşadı dayanamayıp yaptık.

      Sil
  2. Offf naneleri yiyesim geldi ne güzeller maşaAllah.Limonata harika görünüyor ellerine sağlık canım aklıma düşürdün ben de yapacağım:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim o maharetli ellerden mütiş bir lezzet çıkar afiyetler olsun canım şimdiden :)

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.