3 Temmuz 2013 Çarşamba

Nohutlu Patlıcan Mezesi

Merhabalar 
Hayatın her döneminde hepimiz o yada bu şekilde bazı zorluklara göğüs gerip her defasında en az hasarla atlatmaya çalışırız.Her yaşadığımız olaydan her yorgunluktan sonra ki avuntumuz bir ders çıkardığımızı sanarak kandırmamız kendimizi. Yok öyle işte kişinin karakteri ve hayata bakışı ne ise, o hiç değişmiyor.Yaşanan mutsuzluklar, yorgunluklar ve hatalar senin hayata bakışını değiştirmiyor ders aldığını sanıyorsun ama geriye dönüp baktığın da dürüstçe kendine cevap verecek olursan o gün bu gün olsa yine aynı şeyleri yapardım diyorsun. Yani sadece tecrübe edinip aynı  zorluğa aynı hatayı yaparken gelecek tepkiye ruhumuz hazır bekliyor. İşte can sıkıntısından herkes bir şeye sararken bende bu gün bu yazıyı paylaştım sizlerle.
Ramazan ayı geldi ve iftarlık sofralar şenlenecek bizim gibi ramazanda yemekten çok bu tarz mezeleri tercih edenlerdenseniz tam da size göre iftar sofranız için farklı bir meze.

Nohutlu patlıcan malzemeleri:

5-6 tane için
1 patlıcan
1 kase nohut
1 küçük domates
1 diş sarımsak

Nohutlu patlıcan yapılışı:

  • Nohutları geceden suda bekletip, haşlayın.(bizde genelde haşlanmış ve önceden buzluğa konulmuş hazır nohut mutlaka bulunur)
  • Bir tavaya biraz yağ koyup önce sarımsakları kavurun ardından domates rendesini ilave edip soteleyin. Sıcakken nohutları da ilave edip karıştırın.
  • Uzun patlıcanları dikine ince ince kesip yağda kızartın. Kızarttığınız patlıcanların içine nohutu  resimdeki gibi yerleştirin ve taze nane ile servis edin.
Afiyetler Olsun...
patlıcan ve nohutla meze

8 yorum:

  1. cok de[isik bir meze olmus paylasim icin tsk

    YanıtlaSil
  2. nefis bir yemek olmuş eline sağlık aysuncum...

    YanıtlaSil
  3. Nefis bir lezzet olmuş bayıldım,hemen deneyeceğim.ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkür ederim nursen beğenmene çok sevindim deneyince de yorumunu bekliyorum.

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.