30 Ağustos 2013 Cuma

Kolay Dondurma Pasta

Merhabalar hamarat hanımlar
Pastaların en güzeli en lezzetlisi dondurma şeklinde pasta... Dondurma pastayı daha önce deneyenler bilir; ne lezzetli, ne ağızda dağılan ve damaklarda kalan bir tat olduğunu. Dondurma pastayı yapmadan önce sadece fikir olarak söylediğim an çocuklarım "hemen yap anne" diye ısrarlara başladılar. Onlar bayılıyor dondurma pastaya ama ben daha çok bayılıyorum sanırım. Birde kolay olsa işte emek vermeden yakalanmıyor böyle lezzetler. Emin olun en kolay dondurma pasta tarifini paylaşacağım. O kadar çok yapıldı ki evimizde neredeyse 25 yıl diyebilirim. Annemin aile dostlarına ve arkadaşlarına yıllarca bıkmadan osanmadan severek yaptığı dondurma pasta tarifinin elbetteki en kolay tarifini bende bulacaksınız. 

Bu kadar lakırtıdan sonra dondurma pasta tarifine geçelim.
Önce ihtiyacınız olan dondurma külahı şeklinde kalıplar. Eğer alabiliyorsanız hazır kalıpları satılıyor ama pek kullanışlı değil. 

Ben evde dergileri buruşturup ve dışını yağlı kağıtla çevirip diktim. Dışı yağlı kağıt olduğu için metalden daha sağlıklı oldu.

Dondurma Pasta malzemeleri:

2,5 su bardağı un
1 yumurta 
Yarım çay bardağı süt
200 gram tereyağ yada margarin
Yarım kabartma tozu
Vanilya
4 yemek kaşığı şeker

Kreması için:
Puding
3 su bardağı Süt
Limon kabuğu rendesi
1 fincan hindistan cevizi

Dondurma Pasta Tarifi:

•Bu ölçüden 18 tane dondurma pasta çıkar. 
•Kalıpları tarif ettiğim gibi hazırladınız yada hazır aldınız. Bu külahların dışını ve tepsiyi zeytin yağı ile hafif yağlayın. 
•Hamur için gerekli malzemeleri karıştırın. Malzemelerin oda sıcaklığında olması gerekiyor. Hamuru yoğurma işi marifetinize bağlı. Un ölçüsü verdim ama hamur sert olacak şekilde ekleme yapabilirsiniz. 
•Hamuru uzun şekilde açın. Biraz geniş bırakın her partiden 4-5 tane şerit çıkarabilesiniz. 
•1 parmaktan kalın şeritler kesin. Bu şeritlerin ucuna, koniyi çapraz şekilde koyup, kıvırın. 
•180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin.
Fırından çıkarıp soğumadan kalıplarını alın .
•Diğer tarafta pudingi pişirin.( ölçüsü fazla katı olmamalı o yüzden süt oranını yarım bardak fazla verdim) İçine yarım limonun rendesinide ilave edin. 
•Puding piştikten sonra hindistan cevizini katın. Hindistan cevizinden üzeri içinde ayırmayı unutmayın.
•Külahlar soğuduktan sonra içini krema ile doldurup,üzerini hindistan cevizi ile süsleyin. Buzdolabından 1 saat beklettikten sonra servis yapın. 

Afiyet bal şeker olsun...

4 yorum:

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.