15 Ekim 2013 Salı

Simit Aşı ( kolay yemek)

Merhabalar
Simit aşı yöresel yemeklerimizden birisidir. Öyle kolay öyle ekonomiktir ki ekonomik kelimesi bile pahalı göründü tanıtımda. İşin espirisi bir yana Gaziantep'e özgü en sevilen kurtarıcılardan bir tanesi olan simit aşını, bir kere yedinizmi bir daha isteyebilirsiniz. 
Simiti kısaca tanıştırmalıyım; köftelik bulgur yada ince bulgur. Biz simit deriz fakat bilmeyenler olabilir. Simit aşı öyle büyük maharetler, beceriler ve özen istemez herkes kolaylıkla yapabilir. Simit aşındaki malzemeler de zaten ortada...
Size kalan pişirip servis yapmak, hadi bakalım kolay gelsin.
Gaziantep de kadınlar arasında espirisine "simit aşı bilmeyen avrat oldu sayılmaz" derler. Bu lafı yanlış anlayan arkadaşlar olur aman ha! Maksat aslında yemeğin kolaylığına vurgu yapmaktır.
 
Simit Aşı malzemeleri:

1 çay bardağı simit( köftelik bulgur)
7 bardak sıcak su
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Zeytin yağı ( 6 yemek kaşığı)
1 büyük soğan
Kırmızı biber, karabiber, tuz

Simit aşı tarifi:

•Ocaktaki sıcak suyun içine salçaları karıştırın ve hemen ardından simiti ilave edin. Pişmeye bırakın. 
•Diğer tarafta yağda küçük küçük doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.( tereyağ ile daha lezzetli olur) 
•Kavrulan soğanı ocaktan aldıktan sonra karabiber ve kırmızı biberi ilave edin.
•Simit suyunu çekmelidir. Resimdeki gibi kıvama geldikten sonra ocaktan alıp servis tabağına koyun. Üzerine soğanı yağıyla birlikte sos olarak döküp servis yapın. 
(kullandığınız su çok görünebilir endişelenmeyin tüm suyu çekecektir.)
Afiyetler Olsun...

2 yorum:

  1. canım ellerine sağlık...antepin her yemegı cok güzel..gecmıs bayramın mübarek olsun.sevgıler

    YanıtlaSil
  2. Tabii bunun zırklanmış et ile yapılışı var birde, tavsiye edilir.

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.